Saksalainen koulu

saksalaisen koulun nuoret lukemassa käytävällä

Koulupäivät ovat melkein kuin kotona, sinulla on oppitunteja maanantaista perjantaihin kahdeksasta kahteen. Joskus koulupäivä loppuu aikaisemmin ja tällöin on enemmän läksyjä. Riippuen siitä missä tulet asumaan, käyt joko pientä tai suurta koulua. Voit valita eri suuntautumisien väliltä; kielet, kirjallisuus ja taide, yhteiskuntatiede tai matematiikka ja luonnontieteet. Näiden lisäksi sinulla on mahdollisuus valita valinnaisia aineita, jotka kiinnostavat sinua.

Kouluelämää

Kaikki koulut tarjoavat koulun jälkeistä urheilua, kerhoja ja aktiviteetteja. Sään vaihtelun vuoksi, aktiviteetit vaihtelevat myös kausittain. Opettajien kanssa on helppo tulla toimeen, mutta he vaikuttavat joskus hieman virallisilta. Muista puhutella opettajia ”Sie” eikä ”Du”! Opettajat vaativat oppilailta tuntiaktiivisuutta ja luovaa ajattelua, ulkoa opettelun sijasta. Opettajat ovat välillä mukana koulupäivän jälkeisissä aktiviteeteissa.

Koulujärjestelmä Saksassa

Saksalainen koulujärjestelmä on jaettu 12 vuosikurssiin. Lukioon kuuluvat kolme viimeistä vuosikurssia (1, 2 ja 3). Oppilaamme sijoitetaan näille vuosikursseille riippuen iästä, akateemisesta tausta ja koulun toimintaperiaatteista riippuen. Kaikilla lukioilla on kaksi lukukautta ja kouluvuosi alkaa elo-/syyskuussa ja loppuu kesäkuussa. Loppukoetta kutsutaan nimellä Das Abitur ja monet oppilaat kokevat sen melko vaikeana. Vaihto-oppilaan ei tarvitse tietenkään ottaa osaa loppukokeeseen.
Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.