Isäntäperhe

saksassa olevia vaihtareita Berliinissä

Tulet saamaan todella hyvän isäntäperheen, joka on perusta hyvälle vuodelle Saksassa. Yhteistyökumppanimme ottaa vastaan pienen määrän oppilaita Euroopasta, USA:sta, Australiasta ja muutamista Aasian maista. Sopivaa perhettä etsiessämme, teemme yhteistyötä organisaatioiden kanssa, joilla on pitkä kokemus isäntäperheiden parissa työskentelystä. Sinun isäntäperheelläsi on ehkä kokemusta aikaisemmista vaihto-oppilaista.


Valinnassa on otettu huomioon heidän mielenkiintonsa ottaa vastaan kansainvälinen oppilas osaksi perhettänsä. Isäntäperheemme tulevat erilaisista kulttuurillisista taustoista, mutta heille on yhteistä kiinnostus oppilaita kohtaan ja hyvät olosuhteet kotona, jossa suomalaiset oppilaat tulevat viihtymään. Isäntäperheet ovat hyvinvoivaa keski- tai ylempää keskiluokkaa Saksassa.

Vaikka kotiäidit ovat olleet yleisiä saksalaisissa perheissä, on nykyään yleisempää, että äitikin käy töissä, ainakin osa-aikaisesti. Saksalaiset perheet ovat yleensä kiireisiä työn, koulun ja vapaa-ajan aktiviteettien kanssa – mutta kaikkien perheenjäsenten odotetaan silti auttavan kotitöissä sekä noudattavan yhteisiä sääntöjä.

Saksalaiset perheet ovat yleensä avoimia ja keskinäistä kohteliaisuutta arvostavia. Perheenjäsenet saattavat olla hyvin tietoisia toistensa eriävistä mielipiteistä, mutta kun asia on kertaalleen käsitelty, se myös unohtuu nopeasti. Keskinäinen kommunikaatio on tärkeätä ja sinun tulee keskustella perheesi kanssa niin paljon kuin vain pystyt. Saksalaiset rakastavat keskustella aiheesta kuin aiheesta ja voit olla varma, että isäntäperhettäsi kiinnostaa kuinka koulupäiväsi on mennyt, kuinka paljon ystäviä olet saanut ja kuinka ylipäätään voit!

Isäntäperheesi odottaa innolla arkisen elämänsä jakamista kanssasi. Monessa perheessä yhteinen ruokailu on päivän kohokohta. Viikonloppuisin perheet käyvät usein ostoksilla, päiväretkillä, urheilutapahtumissa tai vain ottavat rennosti kotosalla. Isommat juhlat, kuten joulu, ovat perhejuhlia ja kaikki isäntäperheet odottavat pääsevänsä viettämään nämä erityiset juhlat vaihto-oppilaansa kanssa!
Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.