Koulujärjestelmä

neljä tyttöä poseeraa koulussa

Amerikassa opiskelet koulussa 12 vuotta. Se mitä kutsutaan lukioksi, on usein erillinen rakennus ja sisältää 4 viimeistä vuotta, vuodet 9-12. Näitä kutsutaan nimillä freshman, sophmore, junior and senior. Tulet todennäköisesti olemaan joko junior tai senior, riippuen iästäsi, arvosanoistasi ja koulusi säännöistä.

On vaikea kertoa millainen tyypillinen koulupäiväsi on, koska se vaihtelee kouluittain. Joissakin kouluissa on olemassa kolmen jakson järjestelmä ja toisilla kouluilla kahden. Toisissa kouluissa koulupäivä näyttää samanlaiselta maanantaista perjantaihin ja toisissa taas päivät vaihtelevat.

Koulun kellon soidessa oppitunti on päättynyt ja Hall pass ei ole vieras käsite. Hall pass on lupalappu, jonka opettaja allekirjoittaa jos oppilas jostain syystä lähtee kesken oppitunnin pois. Opettaja saattaa seistä käytävällä ja haluaa nähdä lupalappusi mennessäsi hänen ohitse.

Koululounas tarjotaan koulussa, mutta voit tuoda mukanasi omat eväät jos niin haluat.

Kurssitarjonta

Valitset itse tarjotuista oppiaineista mitä haluat opiskella. Sinulle pakollisia aineita vaihto-oppilaana ovat englanti ja Amerikan historia.

Oppiainetarjonta on laaja. Kaikkea edistyneestä algebrasta aerobikkiin, draamaan ja journalismiin saakka. Saat apua koulultasi sinulle sopivan lukujärjestyksen muodostamiseen.

Mikset kokeilisi aineita, joita ei ole Suomessa mahdollisuutta opiskella? Amerikkalaiset ovat hyviä väittelemään ja pitämään puheita, joten tartu mahdollisuuteen ja valitse puhekurssi. Niin kuin Suomessa, tarjonta vaihtelee kouluittain.